Verksamhet

Gudstjänst


Gudstjänst
Varje söndag kl 11:00 samlas vi i Gasellen på Skäggetorpsgatan 6.

Våra gudstjänster är ganska avslappnade och innehållet varierar lite från gång till gång men våra samlingar innehåller alltid: sång & musik, bön och undervisning. Efter samlingen bjuder vi alltid på fika.

Undervisningen är oftast på svenska men tolkas till engelska. Undervisningen kan ha olika teman men grunden är alltid Bibelns ord. Under undervisningen får man avbryta för frågor. Ofta finns även tillfälle att diskutera det som sägs i mindre grupper.

Välkommen!

 

Öppet Vardagsrum


vardagsrum
Tanken med ett öppet vardagsrum är skapa en välkomnande mötesplats där det finns stort utrymme för gemenskap, fika och samtal.
Hit kan du komma om du vill öva på att prata svenska. Kanske du går i SFI men vill träffa svenskar för att få öva på att prata – då är vi platsen för dig.
Till vardagsrummet är du också välkommen om du vill ha hjälp med att fylla i någon blankett eller om har någon läxa från t.ex. komvux.
Barn är också välkomna till vardagsrummet men vi önskar att ni kommer tillsammans med föräldrar. Tyvärr kan vi inte erbjuda läxhjälp för barn utan endast för de som går i gymnasiet eller är äldre.

Under läsåret träffas vi varje tisdag kl 19-21 i Gasellen på Skäggetorpsgatan 6.

 

Söndagsskoj!


little-girl-01-1439884-1279x1297Söndagsskoj är namnet på de aktiviteter vi har för alla barn parallellt med våra gudstjänsterna varje söndag kl 11.

Barnen är med i början på gudstjänsten och sjunger några sånger med de vuxna. Sen har barnen en egen samling med berättelser från Bibeln, sång, lekar, pyssel m.m.

Samlingen avslutas med fika tillsammans med de vuxna.

Alla barn är mycket välkomna!

 

Smågrupper


smågrupper
Varannan vecka träffas vi i olika smågrupper hemma hos olika personer i vår församling. Innehållet kan variera men varje gång ber och läser vi Bibeln. Vi fikar även tillsammans och samtalar om livets olika glädjeämnen och utmaningar.

Hör av dig om du vill vara med i en smågrupp. Självklart är alla välkomna med i våra grupper!

För mer information kontakta församlingens pastor eller mejla info@skaggetorp.net

 

Draget


Draget är en barnverksamhet för alla barn i årskurs 3-6 i samarbete med pingstkyrkan. Vi träffas vanligtvis i Rosendalskolans matsal på lördagar ojämna veckor. Vi håller på 12-13:30.

På våra samlingar tävlar vi, sjunger sånger, pysslar och fikar. Genom olika kreativa inslag som drama, handdocksteater och filmer talar vi om hur Bibelns berättelser hänger ihop och hur de kan vara relevanta för oss idag.

OBS! Vi träffas sista gången innan sommaren på Skäggetorpsdagen 13 maj.
Efter sommaren sätter vi igång 30 september.

Välkomna!

Comments are closed