Jesus

Vår förebild

Få personer väcker så mycket känslor som just Jesus. Vissa säger att han förvandlat deras liv, andra bryr sig inte alls. Vissa finner tröst i honom, medan andra provoceras av hans budskap.I Nygårdskyrkan är vi ett antal personer som alla förundras av Jesus – vem han är, hur han levde och hur han påverkar oss idag. Tillsammans vill vi förstå och lära känna honom mer. Tillsammans vill vi bli mer lika honom och fördjupas i vår förståelse och kärlek till honom.

Välkommen till Nygårdskyrkan om du tillsammans med oss vill förstå och lära känna honom mer!

Detta tror vi

I Jesus blev Guds kärlek synlig mitt i denna värld. Genom att sända sin ende Son till oss delade Gud människans villkor.

Jesus var en historisk person. Han kom från staden Nasaret. Han föddes och han dog, gladdes och grät som vem som helst av oss. Jesus var i synnerhet deras vän som andra såg ned på och föraktade. På detta sätt vittnade han om Guds kärlek till alla människor. Jesus visade med sitt liv vad det betyder att leva i lydnad för Faderns vilja.

Guds Son föddes som en av oss för att befria oss och för att bära den dom som vi har förtjänat. Genom att i ödmjukhet bli en av oss delade han det öde som människosläktet till följd av sitt slaveri under synden hade dömts till. Jesus är den lidande Messias, eller Kristus, som Gamla testamentet väntade på.

Jesus Kristus är sann Gud och sann människa. Eftersom han är Guds ende Son är han olik andra religiösa lärare. Fastän hela Guds allmakt finns hos honom, bor han inte bara i ära och härlighet, utan lever och verkar mitt ibland oss. I en värld där misströstan råder och där ondskans makt tycks vara oövervinnelig, är Kristus vårt enda hopp.

Jesus sade: ”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv.” (Joh. 3:16)

Om Gud är för oss, vem kan då vara mot oss? Han som inte skonade sin egen son utan utlämnade honom för att hjälpa oss alla, varför skall han inte skänka oss allt med honom? (Rom. 8:31–32)

Lämna ett svar