Möten med Jesus

Jesus förvandlar liv. Dessa människor är exempel på Jesus godhet och kärlek. Upptäck deras berättelser, ibland berörande, ibland roliga eller svåra, men alltid med en gemensam sak!

Khalil (Egypten)

En radikal egyptisk terrorist ändrats från en person full av hat till en kärleksfull människa efter att Jesus Kristus besökte honom i en dröm om natten. Hans mordlust och hat var som bortblåst och ett helt nytt liv började. Filmen är på arabiska med svensk text.

Ali (Turkiet)

Denna turkiska alkoholiserade man såg Jesus i en dröm. Desperat flyttade han till Saudiarabien – en plats där alkohol är förbjudet. Men när han kom dit, fann han sprit även där. Han gjorde pilgrimsfärden till Mecka, i hopp om att bli befriad från sitt missbruk och att ledas i vägen för en sann muslim. Till sin förvåning mötte han Jesus Kristus i stället .

Filmen är på turiska med svensk text.

Mohammed (Nigeria)

Denna herde från Nigeria hittade den djupaste av kärlek genom en rad märkliga drömmar. I dessa drömmar möter han Jesus och hela livet fick en ny inriktning . Även fast hans far försökte döda honom som en konsekvens av omvändelsen, överlevde han och så småningom fick han faktiskt leda även sin far till tro på Kristus .

Filmen är på Hausa med svensk text

(Somalia)

”Jag är en somalisk kristen, en motsägelse.” Detta är en muslim kvinnas resa mot en tro som utmanar hennes idéer om vad det innebär att vara kristen, och driver henne till ett beslut som kan kosta henne allt. Efter att hon mött Jesus är inget längre sig likt.

Filmen är på engelska. Vill du se den på somaliska, klicka här.

Khosrow (Iran)

En ung iransk man levde som deprimerad och utan hopp  tills han mötte Jesus Kristus i en syn. Han tog tag i Jesus hand och löftet om att hans ”liv skulle förändras för alltid ” Han beskriver hur ”vågor av elektricitet strömmade genom min kropp om och om igen. Jag grät för första gången sedan jag var barn och glädje fyllde mitt hjärta.”

Filmen är på farsi med svensk text.

Dini (Indonesien)

En indonesisk tonåring sviken av familj, vänner och samhället, blev kristen natten Jesus visade sig för henne i en dröm. Från det ögonblick hon såg Jesus, började en tids av förföljelse och förnedring men också en tid av outsäglig frid och glädje hjärtat.

Filmen är på indonesiska med svensk text.

Marta (Sverige)

En 17-årig tjej kommer till Sverige från Latinamerika med hopp om ett bättre liv, men istället för lycka fylls livet av besvikelser. Med tre små barn vid 27 års ålder, skulle livet egentligen vara som bäst, men hon önskade bara att få dö. På väg att ta sitt liv möter hon en kvinna som berättar om Jesus. Detta blev ett samtal som förvandlade hela hennes liv.

Filmen är på svenska

Marcos (Sverige)

Han trodde att pengar var lyckan i livet, tills min fru blev sjuk. Hon började gå i kyrkan och ett nytt liv kom till vår familj. Egentligen var jag inte alls intresserad av livet. Han hade eget företag, gott om pengar, sportbilar osv. Han trodde inte jag behövde Jesus, men har fått en rikedom som är större än något annat.

Filmen är på svenska

Vill du läsa mer om dessa berättelser kan du besöka någon av dessa hemsidor:

http://morethandreams.org/
http://somalistory.com/
http://www.hittagud.se/

 

Vill du ha mer information om kristendomen och islam finns det mer under fliken Möten med muslimer.

Comments are closed.